Україна, Київ

Новини

Twitter
Нравится
Social buttons

Чому цей конкурс

Протягом 5 років в спільноті B2B Ukraine ми намагаємось стимулювати топ- та маркетинг-менеджерів промислових ринків формулювати, сприймати важливі спільні виклики та комуні кувати про те, як вони їх сприймають. Комунікувати – через цінний контент та ефективні меседжі, що стимулюють до змін. Попри деякі успіхи окремих компаній та брендів, ми констатуємо, що на загал ситуація слабо змінилась, -

а) загальний рівень маркетингу залишається низьким – особливо, в вітчизняних компаніях

б) бренди, компанії та їх лідери мляво реагують на ринкові виклики – й перш за все, вони недостатньо їх формулюють в стратегічному контексті розвитку своїх ринків,

с) маркетинговий популізм та дешевий піар – так само як і політичний, - веде до значного інформаційного  шуму, в якому споживач просто губиться, а недовіра всіх до всіх тільки зростає.

Пізніше з цією ж з проблематикою ми зіткнулись в промислових асоціаціях – як АППАУ та рух «Індустрія 4.0 в Україні».

Попри очевидність слабкого маркетингу, є інша або навіть первина проблема – мова про недостатнє лідерство. Топ-менеджери та власники не намагаються формулювати для себе власну позицію та релевантні рішення на велику кількість викликів, що стоять перед окремими секторами та галузями. Так само ми констатуємо недостатні об’єднавчі та консолідуючі процеси по відношенню до тих чи інших викликів, які можливо приймати тільки спільно. І навіть коли організації об’єднуються, наступні кроки все-ж потребують набагато більше сильних лідерів на різних рівнях.

І це одна з причин чому ми відстаємо в глобальному світі. На фоні стрімкого розвитку  західних країн, Китаю та молодих азійських економік, а також бурхливого розвитку технологій, наші темпи розвитку явно недостатні та не задовольняють більшість з нас. Вся країна, галузі, окремі сектори та бізнеси потребують значно вищих темпів розвитку.

І все ж прогрес є. Нижче ми надаємо перелік організацій та ініціатив за останній рік, що свідчать про якісні зміни в цілому ряді секторів В2В. В цьому і полягає головна ідея конкурсу – через визначення кращих практик та організацій, стимулювати всі промислові, хай-тек та В2В сегменти до більш проактивної, лідерської та в ряді випадків спільної реакції на зміни.

Таким чином, завдання конкурсу можуть бути сформульовані як

  1. Стимулювати лідерів змін до демонстрації свого лідерства та поширення кращого досвіду.
  2. Через аналіз кращих практик та кейсів показати ті, які мають найбільший вплив на розвиток своїх галузей, економіки та бізнесу.
  3. Стимулювати об’єднавчі процеси через визначення та фокус на спільних, стратегічних викликах.
  4. Вирівняти сектори промислових хай-тек в кращих практиках з ІТ-секторами, які зараз значно попереду
  5. Значно розширити спектр кращих практик в області контент-маркетингу В2В

Ключові виклики, по яким оцінюється реакція  

7 нижченаведених викликів неодноразово обговорювались в спільноті B2B Ukraine з 2014 року. До певної міри – вони є спільними з глобальними викликами маркетингу В2В також і в інших країнах.

  1. Загальна нестабільність – постійні зміни
  2. Падіння купівельної спроможності та ціновий тиск
  3. Падіння лояльності споживачів та партнерів
  4. Експортні стратегії / Інтернаціоналізація бізнесу
  5. Технологічні виклики (нові технології, зміна та прихід нових конкурентів)
  6. Зміна споживача – вихід в он-лайн (пошук в он-лайн, е-закупівлі, рішення в он-лайн)
  7. Зростання тиску великих корпорацій на фоні їх бюрократизації

В конкурсі розглядаються також інші виклики – важливо демонструвати тільки їх масштаби, - наприклад,  в рамках окремих галузей чи навіть в загальноекономічних, національних масштабах.

Критерії відбору фіналістів

Для оцінки журі В2В Ukraine формує журі з представників бізнесу, агентств та експертів В2В. Журі оцінюватиме конкурсантів по 5 головним критеріям

  1. Наявність та швидкість реакції на вказані або подібні виклики стратегічного характеру
  2. Послідовність комунікацій – і до отримання суттєвих результатів. Ми шукаємо приклади, де організації не обмежуються 1-2 постами в Facebook чи серією піар статей в мас-медіа. Мова про тривалі кампанії та послідовні (стратегічні) комунікації, націлені на конкретні зміни в певному контексті та середовищі.
  3. Використання сучасних технік контент-маркетингу – в тому числі, просвітнього та он-лайн контенту, візуального контенту, контенту спеціально розробленого для соц. мереж тощо.
  4. Інтеграція комунікацій по вертикалі – меседжи та контент створюються та комунікуються в командному стилі й починаючи з перших осіб компанії. Ми також можемо побачити експертів компанії та почути їх думки.
  5. Меседжи та контент є дієвими - тобто задають конкретні напрямки дій та змін.

Типові приклади – виклики та реакція на них

Наведені далі приклади є вибірковими зі сфери хай-тек й виключно в цілях розуміння природи викликів та як їх приймають компанії – тобто, вони можуть не відповідати 1:1 вказаним вище темам. Але  всіх них ми бачимо поєднання і сильних лідерів, і якісного, сучасного маркетингу.

  • Загрози національній кібер-безпеці + Технологічні виклики

Дмитро Шувалов і саміт GCS-2017  мобілізував український істеблішмент та цілий ряд проф. спільнот шляхом їх прямого діалогу з великою командою експертів США (біля 30 гостей). Це був радикальний поворот від традиційного для локальних конференцій «междусобойчика» українських фірм з владою, й де наперед зрозуміло, що наслідків чи рішень не буде ніяких, - до масового усвідомлення критичних змін-наслідків. Щодо рішень, саміт вже згенерував та продовжує генерувати ряд стратегічних змін в області кібер-безпеки. Цікавим також є досвід залучення провідних журналістів США в цій сфері – на фото нижче панельну дискусію модерує Дон Петерсон (Don Peterson), головний редактор ресурсу TechRepublic. На протязі останніх місяців на ньому з’явились більше десяти публікацій про Україну.

  • Вихід з ринку російських постачальників - Технологічні виклики

Заборона російських соц. мереж та програмного забезпечення 1С стала значним викликом для більшості провайдерів в Україні щодо його заміни другим по значимості викликом для хай-тек ринків. Проблема полягала в тому, щоб запропонувати продукт не гірший по якості (функціоналу) та ціні для великого сегменту (більше 300 тис підприємств) малого бізнесу. Мало компаній виявились готовими запропонувати ринку нові продукти. Як це роблять деякі – див реакцію провідного українського розробника IT-Enterprise. На наш погляд, така поведінка заслуговує уваги та наслідування.

  • Деіндустріалізація з усіма наслідками – як падіння престижу інженерних професій, відтік кадрів та зростаючий кадровий голод, тощо – є безумовним викликом №1 для більшості промислових гравців. І все більше великих брендів та гравців ринку починає реагувати

Interpipe започаткував щорічні фестивалі TechFest, куди залучаються кращі представники різних хай-тек секторів. Головна ідея – показати потенціал, реальні здобутки в області хай-тек та популяризувати їх серед молоді. В 2017 році фестиваль відвідало більше 15 тис чоловік – це на 30% більше ніж в 2016.

    • Статус-кво українських промислових хай-тек визначається головною рисою – повним розривом між наукою, освітою, розробниками та виробництвом. «Укроборонпром» першим прийняв на себе цей виклик пропонуючи 2 головні рецепти – оновлений менеджмент, що розуміється на управлінні інноваціями + сучасний маркетинг. Зокрема з їх ініціативи створена «Платформа розвитку інновацій», що знаходиться в Unit.City та розробляє нові стратегії та продукти. Виходить цікаво й певна перспектива вже вимальовується.

  • Цифровізація – і особливо в контексті прискорення розвитку та інновацій інших хай-тек, - є безумовно викликом не тільки для різних провайдерів рішень, а й для держави в цілому. Те, що Україна явно відстає від європейських країн в цьому плані не потрібно особливо доказувати.  Проект Prozorro як і його чільник Макс Нефьодов не потребують додаткової реклами. Технічна досконалість цієї платформи державних е-закупівель доведена призами міжнародного рівня, а її вклад в боротьбу з корупцією на рівні держ. органів теж є мабуть одним з найбільш показових – на противагу іншим «реформам». І все ж, нам здається, що одна риса цього проекту не зовсім розкрита – мова про Prozorro, як приклад цифровізації саме в контексті «прориву» (disruption) про які так багато розмов в Індустрії 4.0. Де-факто та враховуючи масштаби та наслідки впровадження - це є кейс №1 по цифровізації національного рівня.

Проект «Індустрія 4.0 в Україні» - перша спроба реального об’єднання ІТ з іншими секторами хай-тек, створення єдиної ідеологічної, концептуальної платформи розвитку промислових хай-тек в напрямку цифрової трансформації. Від декларацій до справжнього руху, справжньої динаміки – немалий шлях. Але за 1 рік Асоціації «підприємств промислової автоматизації України» (АППАУ) вдалось залучити більше 70 гравців ринків промислових АСУ-ІТ, визначити круг перших технологічних інноваторів (на рис нижче – так званий «Ландшафт 4.0»), підтримати партнерів в проведенні 1-го національного конкурсу 4.0, підтримати - збільшити динаміку інших партнерів (консультанти в рамках Horizon2020, Медіа-хаб 4.0, створення центру інновацій в HUB0, тощо) та розпочала активні дії по експорту інноваторів. Все разом це створює справжню партнерську фундацію руху 4.0 і яка дає нові шанси Україні відкрити та розвинути свій хай-тек потенціал.

Всі ці приклади характерні для розуміння ключового фактору успіху в змінах  – важливі цінні  ідеї та нові смисли (технічні лідери та топи), але важливо вміти їх доводити до якісного контенту, гарно упаковувати та комунікувати (маркетинг). Якщо немає першого – красива обгортка тільки швидше підкреслює пустоту всередині. Якщо немає другого – вас не зрозуміють та не підтримають. Справжні смисли та приваблива форма – це інь та янь успішного ведення бізнесу сьогодні. Завдання конкурсу - продемонструвати обидві сторони.

ПЕРЕЙТИ НА СТОРІНКУ КОНКУРСУ "КРАЩА РЕАКЦІЯ НА ВИКЛИКИ"

 

 

Генеральний спонсор:

 

Інноваційний партнер:

 

Офіційний спонсор:

Інформаційні партнери:

Про сайт

B2B Ukraine - спільнота менеджерів з маркетингу та продажів В2В. Функціонує в форматі клубних зустрічей та івентів, має раду експертів, в соцмережах об'єднує більше 3 тис учасників

Контакти

Питання по участі в конференції 
 

Питання по співпраці та партнерству 
,
+380 50 327 34 61

Інші питання

Comprar Cialis 5 mg Effetti collaterali di Cialis 5 mg Consegna a domicilio di Cialis 20mg Cialis originale effetti collaterali Acquista Viagra generico senza ricetta in Svizzera Cialis 10mg in vendita Farmacia online per Viagra Prezzo del Cialis 5mg Reduslim para adelgazar Acquista Spedra Avanafil senza prescrizione Dove comprare il Viagra in Svizzera Cialis 5 mg precio Viagra genérico Compra Cialis 5 mg a buen precio Acquisto viagra en España Reacciones adversas de Cialis 5 mg Reduslim comprar en línea soluciones para la impotencia tadalafilo efectos secundarios Aviator Pin Up (Авиатор Пин Ап ) buy Cialis 5 mg Cialis 5 mg effetti collaterali Cialis 20mg in vendita Prezzo di Cialis originale in Svizzera Acquista Viagra generico senza ricetta in Svizzera Cialis 10mg in vendita Prezzo di Viagra in farmacia online Offerta Cialis 5mg Ingredientes de Reduslim Spedra Avanafil in vendita online Acquista Viagra in Svizzera senza prescrizione precio Cialis 5 mg Comprar Viagra original Contrareembolso Cuánto cuesta el Cialis 5 mg Comprar online viagra Cialis 5 mg efectos secundarios leves Reduslim precio Causas de la Disfuncion Erectil Cialis (tadalafilo) vs Viagra (Sildenafil) avanafil prezzo cialis 20 mg prezzo cialis effetti benefici cialis 10 mg Reduslim Kaufen pulse crypto price prediction avanafil prezzo buy cialis or generic tadalafil